Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcan Köftesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Patlıcan Köftesi
Pratik Patlıcan Köftesi Tarifi


Patlıcan Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Patlıcan
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Un
1 Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
Sos İçin
3 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4-5 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Kızartmak için
1 Su Bardağı Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Patlıcanların kabuklarını alaca soyalım.
Fındık iriliğinde küp şeklinde doğrayalım.
Patlıcanlara 1 çay bardağı su ilave ederek, haşlayalım.
Patlıcanlar yumuşadığında ateşten alarak, suyunu süzelim.
Kevgire aktaralım.
Elimizle bastırarak kalan suyu süzelim.

Sonra patlıcanları çukur bir kaba aktarıp, 2 adet yumurtayı, unu, tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim.

Malzemeler

özleşene dek karıştıralım.
Karışımdan bir kaşık yardımıyle alarak, kızgın sıvı yağa dökelim.
Arkalı önlü kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
3
Sos için: domatesleri rendeleyelim.
Dövülmüş sarmısaklarla birlikte 2 çorba kaşığı sıvı yağda 3 dakika pişirelim.
Şeker, tuz ve karabiberi ekleyelim.
ateşten alalım.
Köfteleri sosla birlikte servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Maydanoz ve kekiği incecik kıyın. Dolmalık sarı biberi küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaba alın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri