Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Tepsi Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Patatesli Tepsi Köftesi
Pratik Patatesli Tepsi Köftesi Tarifi


Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik)

Malzemeler


Köfte Hamuru:
750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Köfte Baharı
Diğer Malzeme:
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
1 Çorba Kaşığı Un
200 gr.
(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
15 gr.
(1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin
4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış)

Yemek Tarifi


Önce ekmeklerin kabuklarını alıp, ıslatın.
Sonra sıkarak ufalayın.
Karışık kıyma , ekmek içi, yumurta sarısı, soğan, maydanoz, tuz, biber ve köftebaharını bir kaba koyun.
İyice yoğurup, bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.

Çiçekyağını bir tavada kızartın.
Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın.
Aynı yağda, çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.

Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin.
Üzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri