Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Ispanaklı Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Patatesli Ispanaklı Köfte
Pratik Patatesli Ispanaklı Köfte Tarifi


Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

Malzemeler


750 gram ıspanak
2 adet haşlanmış patates
200 gram beyaz peynir
2 adet yumurtanın şansı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemek Tarifi


1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım.
Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım.
Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim, îri parçalar şeklinde doğrayalim.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.
İçine ıspanak yapraklarını, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaların sarısını, unu, tuzu ve karabiberi ilave edelim.
Hamur halini alana dek karıştıralım.

2- Sonra çorba kaşığı yardımıyla şekil verelim.

3- Köfteyi önce iyice çırpılmış yumurtaya son­ra una bulayalım.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
Fazla yağını süzmek için köfteleri kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri