Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli İçli Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Patatesli İçli Köfte
Pratik Patatesli İçli Köfte Tarifi


Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)

Malzemeler


Dışı İçin:
3 Su Bardağı İnce Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardağı Un
Tuz
İçi İçin:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Soğan
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Salça
Köftelerin Sosu İçin:
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Salça(Biber Salçası)
Pul Biber

Yemek Tarifi


İçi İçin: Patatesleri haşlayalım.
Kabuklarını soyup rendeleyelim.
Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleştirelim.
Salçayı ilave edip, bir dakika daha kavuralım.
Ardından , incecik doğranmış patatesleri ve maydanozu ilave edelim.
Tuz ve biberini ayarlayarak ateşten alalım.
Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.
İnce bulguru yeterince sıcak su ile ıslatalım.
(kısırlık bulgur ıslatır gibi).
Bulgur şişince, içine unu, yumurtayı ve tuzu , ilave ederek uzun süre yoğuralım.

Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp önce elimizi ıslatarak yuvarlayalım.
Sonra işaret parmağımız yardımıyla döndüre döndüre köftenin içini oyalım.
Mümkün olduğunca ince oymaya özen gösterelim.
Patatesli içten yeterince koyup, köftenin ağız kısmını büzerek kapatalım(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.
yoksa pişerken çatlar).
Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalım.
Köfteleri kaynayan suya atıp, 5-6 dk haşlayalım.
Delikli kepçe ile çıkartalım.

Köfteleri dilersek kızartalım.
Sosu için, salçayı sıvı yağda iki dk.
kavuralım.
Pul biber ilave ederek, ateşten alalım.
Bu sosu , köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalım.

Not: Bazı yörelerde ?simit? adı verilen, çiğ köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapılır.
Simit ile yapılırsa, içine un ve yumurta koyulmaz.
Sadece soğuk su ile yoğrulur.
Eğer çiğ köftelik bulgurdan yapacaksanız, tarifteki malzemeleri kullanın.
Ancak, elinizde yeterince şekil almıyorsa biraz daha un ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri