Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Patatesli Bulgur Köftesi
Pratik Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi


Patatesli Bulgur Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 diş sarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin.
20 dakika bekletip süzün.
Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin.
Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin.

Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun.
Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin.
2-3 dakika daha tavayı ocakta tutun.
İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin.
Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Tavaya yağı alıp kızdırın.
Köfteleri bu yağda kızartın.
Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri