Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Patatesli Bulgur Köftesi
Pratik Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi


Patatesli Bulgur Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 diş sarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin.
20 dakika bekletip süzün.
Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin.
Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin.

Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun.
Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin.
2-3 dakika daha tavayı ocakta tutun.
İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin.
Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Tavaya yağı alıp kızdırın.
Köfteleri bu yağda kızartın.
Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri