Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimek Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Mercimek Köftesi
Pratik Mercimek Köftesi Tarifi


Mercimek Köftesi (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Pul Biber
5 Çay Kaşığı Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Soğan

Yemek Tarifi


Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim.
İçine salça ilave edip ateşten indirelim.
Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.
Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.

Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim.
Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim.
Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri