Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahanalı Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Lahanalı Köfte
Pratik Lahanalı Köfte Tarifi


Lahanalı Köfte (4 Kişilik)

Malzemeler


LAHANA İÇİN
3 Domates
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kreması
Tuz
KOFTE İÇİN
2 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
1 Soğan
500 gr Kıyma
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Hardal
Kırmızı Tozbiber, Karabiber
Kızartmalık Yağ

Yemek Tarifi


Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın.
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanı küp küp doğrayın.

Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun.
Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin.
Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin.

Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun.
Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun.
Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
16 yuvarlak yassı köfte oluşturun.
Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri