Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahanalı Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Lahanalı Köfte
Pratik Lahanalı Köfte Tarifi


Lahanalı Köfte (4 Kişilik)

Malzemeler


LAHANA İÇİN
3 Domates
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kreması
Tuz
KOFTE İÇİN
2 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
1 Soğan
500 gr Kıyma
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Hardal
Kırmızı Tozbiber, Karabiber
Kızartmalık Yağ

Yemek Tarifi


Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın.
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanı küp küp doğrayın.

Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun.
Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin.
Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin.

Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun.
Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun.
Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
16 yuvarlak yassı köfte oluşturun.
Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri