Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kütahya Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kütahya Köftesi
Pratik Kütahya Köftesi Tarifi


Kütahya Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Tarhana
2 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin.
Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin.
Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.

Malzemeler

i yoğurup, hamur haline getirin.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın.
Tencereye 3 su bardağı su koyun.
Su kaynayınca köfteleri içine atın.
Üzerine 1 kase yoğurdu dökün.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın.
Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri