Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kütahya Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kütahya Köftesi
Pratik Kütahya Köftesi Tarifi


Kütahya Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Tarhana
2 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin.
Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin.
Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.

Malzemeler

i yoğurup, hamur haline getirin.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın.
Tencereye 3 su bardağı su koyun.
Su kaynayınca köfteleri içine atın.
Üzerine 1 kase yoğurdu dökün.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın.
Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri