Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kütahya Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kütahya Köftesi
Pratik Kütahya Köftesi Tarifi


Kütahya Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Tarhana
2 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin.
Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin.
Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.

Malzemeler

i yoğurup, hamur haline getirin.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın.
Tencereye 3 su bardağı su koyun.
Su kaynayınca köfteleri içine atın.
Üzerine 1 kase yoğurdu dökün.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın.
Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri