Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Köfteli Ispanak Yemeği
Pratik Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi


Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Ispanak
Köftesi İçin:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Soğan
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1/2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suyla yıkayalım.
Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım.
Üzerine soğanı rendeleyelim.
Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim.

Malzemeler

özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.
Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde köfteler yapalım.
Köfteleri sıvı yağda kızartalım.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp, kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.
Şeffaflaşana dek kavuralım.
Ispanakları ekleyelim.
Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.

Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.
Tencereye aktaralım.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, köfteleri ilave edelim.
Hafifçe ateşte pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri