Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Köfteli Ispanak Yemeği
Pratik Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi


Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Ispanak
Köftesi İçin:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Soğan
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1/2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suyla yıkayalım.
Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım.
Üzerine soğanı rendeleyelim.
Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim.

Malzemeler

özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.
Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde köfteler yapalım.
Köfteleri sıvı yağda kızartalım.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp, kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.
Şeffaflaşana dek kavuralım.
Ispanakları ekleyelim.
Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.

Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.
Tencereye aktaralım.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, köfteleri ilave edelim.
Hafifçe ateşte pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri