Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kadınbudu Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kadınbudu Köfte
Pratik Kadınbudu Köfte Tarifi


Kadınbudu Köfte (4 Kişilik)

Malzemeler


600 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç
1 Su Bardağı Un
Tuz
Ayçiçek Yağı

Yemek Tarifi


Kıymayı geniş bir kaba alın.
Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.
1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın.

Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin.
Diğer taraftan tencereye su koyun.
Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.
1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri