Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kabak Köftesi
Pratik Kabak Köftesi Tarifi


Kabak Köftesi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak

Yemek Tarifi


Margarini bir tencerede eritin.
İnce doğranmış soğanı ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Unu ilave edin.
Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.
Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.
İyice karıştırın.

Karışımdan 1 çorba kaşığı alın.
Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.
Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.

Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri