Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Kabak Köftesi
Pratik Kabak Köftesi Tarifi


Kabak Köftesi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak

Yemek Tarifi


Margarini bir tencerede eritin.
İnce doğranmış soğanı ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Unu ilave edin.
Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.
Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.
İyice karıştırın.

Karışımdan 1 çorba kaşığı alın.
Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.
Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.

Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri