Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanak Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Ispanak Köftesi
Pratik Ispanak Köftesi Tarifi


Ispanak Köftesi (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
1 Küçük Soğan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kızartmak için Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın.
Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin.
Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.
Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun.
Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.

Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın.
Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun.

Ispanak harcından küçük parçalar alın.
Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın.
Kızgın yağa atarak kızartın.
Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün.
Servis tabağına dizip sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri