Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İçli Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
İçli Köfte
Pratik İçli Köfte Tarifi


İçli Köfte (2) (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg İnce Bulgur
1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
2 Yumurta
1 Su Bardağı Un
3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
3 Limonun Suyu
1 Demet Maydanoz
8 Su Bardağı Su (haşlamak için)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
İç malzemesi:
250 gr Köftelik Kıyma
125 gr Margarin
6 Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
Karabiber, Pulbiber, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın.
Köftelik kıymayı bir tavada kavurun.
Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin.
Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.
Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın.

Diğer tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın.
Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat kadar bekletin.

Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ilave edin.
Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın.
Bütün malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin arasında ovarak özleşene kadar yoğurun.
Yoğururken 1 su bardağı unu azar azar serpin.
Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurmayı sürdürün.

Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın.
Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonra kapatıp yuvarlayın.

Büyükçe bir tencerede 3 limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın.
Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın.
Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca kevgirle alın.
Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.

Not: Dilerseniz son olarak yağda kızartıp servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Dondurulmuş karidesleri bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika karidesleri haşlayın.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri