Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gökkuşağı Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Gökkuşağı Köftesi
Pratik Gökkuşağı Köftesi Tarifi


Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Süt
2 Adet Yumurta
½ Kg Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Çay Kaşığı Kimyon
5 Diş Sarmısak
Tuz
Süslemek İçin:
2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar
Sos İçin:
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Dövülmüş Sarmısak
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatlı Kaşığı Şeker

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım.
Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim.
Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim.

Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim.
Bayat ekmek içini ufalayalım.
Dövülmüş sarmısakları ekleyelim.
Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim.
Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.

Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım.
Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım.
Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim.
Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim.
15 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra
Dilimler şeklinde keselim.
Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim.

Sos için tüm malzemeyi karıştıralım.
Servis tanağına önce sosu yayalım.
Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri