Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Ekşili Köfte
Pratik Ekşili Köfte Tarifi


Ekşili Köfte

Malzemeler


Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Terbiyeli ekşili köfte: Soğanı rendeleyin.
Pirinci yıkayıp süzün.
Maydanozu ince ince kıyın.
Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun.
Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.

Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın.
Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.

Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın.
Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırın.
Hazırladığınız terbibeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri