Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akdeniz Usulü Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Akdeniz Usulü Köfte
Pratik Akdeniz Usulü Köfte Tarifi


Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)

Malzemeler


Kereviz Yaprağı
1 Adet Kereviz
100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
80 gr Ceviz İçi
80 gr Kurutulmuş Domates
2 Dilim Tost Ekmeği
1/2 Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın.
Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın.
Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Soğanları kıyın.
Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.

Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın.
Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin.
Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın.
Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.

Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.

Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın.
Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.

Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri