Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akdeniz Usulü Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Akdeniz Usulü Köfte
Pratik Akdeniz Usulü Köfte Tarifi


Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)

Malzemeler


Kereviz Yaprağı
1 Adet Kereviz
100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
80 gr Ceviz İçi
80 gr Kurutulmuş Domates
2 Dilim Tost Ekmeği
1/2 Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın.
Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın.
Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Soğanları kıyın.
Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.

Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın.
Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin.
Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın.
Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.

Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.

Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın.
Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.

Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Peynir ve tavuğun muhteşem uyumu. Pratik ve lezzetli yemek isteyenler için denenmesi gereken bir alternatif. Artiste Terasse Cafe'nin mutfak şefi Sinan Şallı anlattı..

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri