Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tahinli Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Tahinli Kek
Pratik Tahinli Kek Tarifi


Tahinli Kek (6 Kişilik)

Malzemeler


2.
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Tahin
1.
5 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
3 Adet Yumurta

Yemek Tarifi


2 çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı tozşekeri küçük bir kasede karıştırın.
Kalan malzemeyi mikserle pütürsüz olacak şekilde karıştırıp yağlanmış kalıba dökün.
Tahinli şekeri şekilli olarak kek hamurunun üzerine gezdirin.
Kek piştikten sonra oluşan bu çizgilerden kesmek daha kolay olacaktır.

Keki soğuk fırına yerleştirin.
Orta ısıya ayarlayıp 20-25 dakika pişirin.

Not: Bu keki pişirirken fırının soğuk olmasına özellikle dikkat edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri