Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Sarması Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Şeftali Sarması
Pratik Şeftali Sarması Tarifi


Şeftali Sarması (15 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:
2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı

Yemek Tarifi


Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.

Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın.
Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış.
fırında pişirin.

Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün.
Fındık veya fıstık serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri