Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Sarması Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Şeftali Sarması
Pratik Şeftali Sarması Tarifi


Şeftali Sarması (15 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:
2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı

Yemek Tarifi


Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.

Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın.
Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış.
fırında pişirin.

Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün.
Fındık veya fıstık serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri