Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Sarması Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Şeftali Sarması
Pratik Şeftali Sarması Tarifi


Şeftali Sarması (15 Kişilik)

Malzemeler


Hamur Malzemesi:
1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:
2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı

Yemek Tarifi


Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.

Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın.
Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış.
fırında pişirin.

Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün.
Fındık veya fıstık serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri