Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pornikovy Metanec Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Pornikovy Metanec
Pratik Pornikovy Metanec Tarifi


Pornikovy Metanec (8 Kişilik)

Malzemeler


600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.

Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın.
Üzerine erik reçeli sürün.
Ceviz ve kuru üzüm serpin.
Yuvarlayarak, rulo haline getirin.
Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri