Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pornikovy Metanec Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Pornikovy Metanec
Pratik Pornikovy Metanec Tarifi


Pornikovy Metanec (8 Kişilik)

Malzemeler


600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.

Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın.
Üzerine erik reçeli sürün.
Ceviz ve kuru üzüm serpin.
Yuvarlayarak, rulo haline getirin.
Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri