Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pornikovy Metanec Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Pornikovy Metanec
Pratik Pornikovy Metanec Tarifi


Pornikovy Metanec (8 Kişilik)

Malzemeler


600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.

Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın.
Üzerine erik reçeli sürün.
Ceviz ve kuru üzüm serpin.
Yuvarlayarak, rulo haline getirin.
Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri