Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pornikovy Metanec Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Pornikovy Metanec
Pratik Pornikovy Metanec Tarifi


Pornikovy Metanec (8 Kişilik)

Malzemeler


600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.

Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın.
Üzerine erik reçeli sürün.
Ceviz ve kuru üzüm serpin.
Yuvarlayarak, rulo haline getirin.
Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri