Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kayısılı Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Peynirli Kayısılı Kek
Pratik Peynirli Kayısılı Kek Tarifi


Peynirli Kayısılı Kek

Malzemeler


2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
2 su bardağı un
1 kutu labne peyniri
15-20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı frndık
1 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi


Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın.
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın.
İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.
Karıştırarak hamur yoğurun.

Kıyılmış olan kayısı ve fındıkları üzerine dökerek tekrar karıştırın.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru boşaltın.
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri