Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kayısılı Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Peynirli Kayısılı Kek
Pratik Peynirli Kayısılı Kek Tarifi


Peynirli Kayısılı Kek

Malzemeler


2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
2 su bardağı un
1 kutu labne peyniri
15-20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı frndık
1 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi


Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın.
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın.
İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.
Karıştırarak hamur yoğurun.

Kıyılmış olan kayısı ve fındıkları üzerine dökerek tekrar karıştırın.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru boşaltın.
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri