Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kayısılı Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Peynirli Kayısılı Kek
Pratik Peynirli Kayısılı Kek Tarifi


Peynirli Kayısılı Kek

Malzemeler


2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
2 su bardağı un
1 kutu labne peyniri
15-20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı frndık
1 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi


Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın.
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın.
İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.
Karıştırarak hamur yoğurun.

Kıyılmış olan kayısı ve fındıkları üzerine dökerek tekrar karıştırın.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru boşaltın.
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Maydanozu blendırda soğanla birlikte kıyın. İçine salatalıkları da ekleyip, beraber karıştırın ve bir kaba aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri