Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kayısılı Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Peynirli Kayısılı Kek
Pratik Peynirli Kayısılı Kek Tarifi


Peynirli Kayısılı Kek

Malzemeler


2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
2 su bardağı un
1 kutu labne peyniri
15-20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı frndık
1 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi


Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın.
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın.
İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.
Karıştırarak hamur yoğurun.

Kıyılmış olan kayısı ve fındıkları üzerine dökerek tekrar karıştırın.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru boşaltın.
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri