Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muçari Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Muçari
Pratik Muçari Tarifi


Muçari (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Soğan
1/2 Kg Yoğurt
2 Adet Yumurta
1/3 Paket Margarin
100 gr Sucuk
1 Su Bardağı Un
Alabildiği Kadar Mısır Unu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Kuru Nane

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyalım.
Küçük küçük doğrayalım.
Tavaya margarini alıp eritelim.
İçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları tavaya aktaralım.
Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alalım.
Tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyelim.
Yumurtaların birinin sarısını ayıralım.

Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralım.
İçine 1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelim.
Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştıralım.

Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelim.
Hamuru tepsiye boşaltıp, üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelim.
Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.
Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Not: Dilerseniz kırmızıbiber de kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri