Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muçari Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Muçari
Pratik Muçari Tarifi


Muçari (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Soğan
1/2 Kg Yoğurt
2 Adet Yumurta
1/3 Paket Margarin
100 gr Sucuk
1 Su Bardağı Un
Alabildiği Kadar Mısır Unu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Kuru Nane

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyalım.
Küçük küçük doğrayalım.
Tavaya margarini alıp eritelim.
İçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları tavaya aktaralım.
Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alalım.
Tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyelim.
Yumurtaların birinin sarısını ayıralım.

Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralım.
İçine 1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelim.
Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştıralım.

Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelim.
Hamuru tepsiye boşaltıp, üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelim.
Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.
Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Not: Dilerseniz kırmızıbiber de kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri