Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muçari Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Muçari
Pratik Muçari Tarifi


Muçari (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Soğan
1/2 Kg Yoğurt
2 Adet Yumurta
1/3 Paket Margarin
100 gr Sucuk
1 Su Bardağı Un
Alabildiği Kadar Mısır Unu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Kuru Nane

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyalım.
Küçük küçük doğrayalım.
Tavaya margarini alıp eritelim.
İçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları tavaya aktaralım.
Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alalım.
Tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyelim.
Yumurtaların birinin sarısını ayıralım.

Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralım.
İçine 1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelim.
Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştıralım.

Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelim.
Hamuru tepsiye boşaltıp, üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelim.
Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.
Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Not: Dilerseniz kırmızıbiber de kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri