Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Puflar (20-25 Adet) Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Meyveli Puflar (20-25 Adet)
Pratik Meyveli Puflar (20-25 Adet) Tarifi


Meyveli Puflar (20-25 Adet)

Malzemeler


2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı margarin
1 elma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 paket beyaz çikolata (75 gr)
Küçük kağıt kalıplar

Yemek Tarifi


Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün.
Margarini küçük bir tavada eritip soğumaya bırakın.
Elmanın kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkarın ve küçük küpler şeklinde doğrayın.

Süt, yumurta, tozşeker, vanilya ve margarini derin bir kapta mikserle çırpın.
Un ve kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Elma, üzüm ve beyaz çikolata parçalarını una bulayıp hamura ekleyin, yavaşça karıştırın.

Kağıt kalıpları fırın tepsisine dizin.
Kalıpların üçte birini kaplayacak şekilde hamuru paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Fırını kapatıp 10-15 dakika fırında bekletin.

ALTERNATİF : Dilerseniz meyveli puflara kakao ilave edeek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri