Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Kuru Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Meyveli Kuru Kek
Pratik Meyveli Kuru Kek Tarifi


Meyveli Kuru Kek (8-10 Kişilik)

Malzemeler


1 paket margarin
3 su bardağı
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı kırılmış fındık
1 kahve fincanı portakal kabuğu şekerlemesi
1 kahve fincanı incir şekerleme
1 çay kaşığı vanilya

Yemek Tarifi


Margarini eritip soğutun.
Pudra şekeri ile iyice çırpın.
Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Un, kabartma tozu, süt, hindistancevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya ve her iki şekerlemeyi derin bir kapta karıştırın.
Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hafifçe un serpin.
Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin .
Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Sarımsakları ezip bir kasede pirinç sirkesiyle karıştırın. Salatalıkları uzunlamasına incecik kesin.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri