Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Limonlu Cheesecake Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Limonlu Cheesecake
Pratik Limonlu Cheesecake Tarifi


Limonlu Cheesecake (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur malzemesi:
Kepekli Bisküvi
1 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
Krema Malzemesi:
3 Yaprak Jelatin
1 Kutu Krem Peynir (200 gr)
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Limon Suyu
2 Yumurta

Yemek Tarifi


Bisküvileri ufalayın veya ezin.
Tereyağını eritip şekeri ilave edin.
Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin.

Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın.
Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın.
2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın.
Krem şantiyi ekleyip karıştırın.

Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın.

Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin.
Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri