Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Limonlu Cheesecake Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Limonlu Cheesecake
Pratik Limonlu Cheesecake Tarifi


Limonlu Cheesecake (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur malzemesi:
Kepekli Bisküvi
1 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
Krema Malzemesi:
3 Yaprak Jelatin
1 Kutu Krem Peynir (200 gr)
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Limon Suyu
2 Yumurta

Yemek Tarifi


Bisküvileri ufalayın veya ezin.
Tereyağını eritip şekeri ilave edin.
Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin.

Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın.
Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın.
2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın.
Krem şantiyi ekleyip karıştırın.

Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın.

Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin.
Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri