Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Keki Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Kayısı Keki
Pratik Kayısı Keki Tarifi


Kayısı Keki

Malzemeler


4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık

Yemek Tarifi


Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın.
Kelepçeli kalıbı yağlayın.
Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin.
Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.

Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün.
160-170 derecede pişirin.
Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri