Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Keki Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Kayısı Keki
Pratik Kayısı Keki Tarifi


Kayısı Keki

Malzemeler


4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık

Yemek Tarifi


Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın.
Kelepçeli kalıbı yağlayın.
Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin.
Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.

Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün.
160-170 derecede pişirin.
Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri