Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Havuçlu Kek
Pratik Havuçlu Kek Tarifi

Malzemeler

3 Su Bardağı Su
1 Paket Vanilya
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
4 Yumurta Ve Bir Tutam Tuz
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Adet Limonun Rendelenmiş Kabğu
3 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
1 Su Bardağı İyi Çekilmiş Ceviz
****ÜZERİ İÇİN****
2 Rendelenmiş Havuç
2 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Çay Bardağı İri Çekilmiş Anteğ Fıstığı

Yemek Tarifi

Un, vanilya, tarçın, şeker, kabartma tozu ve bir tutam tuzu bir kaba eleyip harmanlayın.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
Sıvıyağ, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta mikserle iyice çırpın.
Yumurta sarılarını tek tek yedirerek ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Yumurta aklarını başka bir kapta kar halinde çırpıp yumurta sarılı karışıma ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Üç bardak rendelenmiş havuç, ceviz ve unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.
Tahta bir kaşıkla malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Üzeri için, rendelenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karamelize edin.
Karamelize edilmiş havucu ve antepfıstığını kekin üzerine serpiştirin.
Dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri