

Pratik Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler
3 Su Bardağı Su1 Paket Vanilya
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
4 Yumurta Ve Bir Tutam Tuz
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Adet Limonun Rendelenmiş Kabğu
3 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
1 Su Bardağı İyi Çekilmiş Ceviz
****ÜZERİ İÇİN****
2 Rendelenmiş Havuç
2 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Çay Bardağı İri Çekilmiş Anteğ Fıstığı
Yemek Tarifi
Un, vanilya, tarçın, şeker, kabartma tozu ve bir tutam tuzu bir kaba eleyip harmanlayın.Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
Sıvıyağ, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta mikserle iyice çırpın.
Yumurta sarılarını tek tek yedirerek ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Yumurta aklarını başka bir kapta kar halinde çırpıp yumurta sarılı karışıma ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Üç bardak rendelenmiş havuç, ceviz ve unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.
Tahta bir kaşıkla malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Üzeri için, rendelenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karamelize edin.
Karamelize edilmiş havucu ve antepfıstığını kekin üzerine serpiştirin.
Dilimleyip servis yapın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...
Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.
Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.
Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri