Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
gofretli pasta Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
gofretli pasta
Pratik gofretli pasta Tarifi

Malzemeler

50- 60 adet içi dolgulu rulo gofret
İç Muhallebisi için:
13 çorba kaşığı toz şeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı margarin
1,5 kg süt
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sos
2 su bardağı süt
1 paket hazır beyaz çikolata sos
2 su bardağı süt

Yemek Tarifi

Tencerede süt, toz şeker ve irmiği tahta kaşık ile kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Kaynayınca ocaktan alıp margarin ve hindistancevizi ekleyip margarin eriyinceye dek karıştırın.
22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp alt tabanının gofret yerleştireceğiniz kısımlarını pişirdiğiniz muhallebiyle kaplayın.

Gofretlerin ayakta durması için muhallebiye dik saplayın ve kalıbın etrafını tamamlayın.
Kalan muhallebiyi kalıbın ortasına doldurun.
Üstü için küçük bir tencereye 2 su bardağı süt koyup hazır bir paket toz çikolata sosu ilave edin ve karıştırarak pişirin.
Diğer çikolata sosu da aynı şekilde pişirip hazırlayın.
Ara sıra karıştırarak (üstünün kaymak tutmaması için) 5 dakika bekletin.

Hafif ılınınca iki çikolata sosunu aynı anda, birbirine karıştırmadan muhallebinin üzerine döküp biraz ılınınca çatal sapı ile çikolata sosun üzerine sağa sola zig zağlar çizip mermer görünümü verin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini açıp pastayı servis tabağına alın.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri