Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
gofretli pasta Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
gofretli pasta
Pratik gofretli pasta Tarifi

Malzemeler

50- 60 adet içi dolgulu rulo gofret
İç Muhallebisi için:
13 çorba kaşığı toz şeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı margarin
1,5 kg süt
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sos
2 su bardağı süt
1 paket hazır beyaz çikolata sos
2 su bardağı süt

Yemek Tarifi

Tencerede süt, toz şeker ve irmiği tahta kaşık ile kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Kaynayınca ocaktan alıp margarin ve hindistancevizi ekleyip margarin eriyinceye dek karıştırın.
22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp alt tabanının gofret yerleştireceğiniz kısımlarını pişirdiğiniz muhallebiyle kaplayın.

Gofretlerin ayakta durması için muhallebiye dik saplayın ve kalıbın etrafını tamamlayın.
Kalan muhallebiyi kalıbın ortasına doldurun.
Üstü için küçük bir tencereye 2 su bardağı süt koyup hazır bir paket toz çikolata sosu ilave edin ve karıştırarak pişirin.
Diğer çikolata sosu da aynı şekilde pişirip hazırlayın.
Ara sıra karıştırarak (üstünün kaymak tutmaması için) 5 dakika bekletin.

Hafif ılınınca iki çikolata sosunu aynı anda, birbirine karıştırmadan muhallebinin üzerine döküp biraz ılınınca çatal sapı ile çikolata sosun üzerine sağa sola zig zağlar çizip mermer görünümü verin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini açıp pastayı servis tabağına alın.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri