Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
gofretli pasta Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
gofretli pasta
Pratik gofretli pasta Tarifi

Malzemeler

50- 60 adet içi dolgulu rulo gofret
İç Muhallebisi için:
13 çorba kaşığı toz şeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı margarin
1,5 kg süt
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sos
2 su bardağı süt
1 paket hazır beyaz çikolata sos
2 su bardağı süt

Yemek Tarifi

Tencerede süt, toz şeker ve irmiği tahta kaşık ile kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Kaynayınca ocaktan alıp margarin ve hindistancevizi ekleyip margarin eriyinceye dek karıştırın.
22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp alt tabanının gofret yerleştireceğiniz kısımlarını pişirdiğiniz muhallebiyle kaplayın.

Gofretlerin ayakta durması için muhallebiye dik saplayın ve kalıbın etrafını tamamlayın.
Kalan muhallebiyi kalıbın ortasına doldurun.
Üstü için küçük bir tencereye 2 su bardağı süt koyup hazır bir paket toz çikolata sosu ilave edin ve karıştırarak pişirin.
Diğer çikolata sosu da aynı şekilde pişirip hazırlayın.
Ara sıra karıştırarak (üstünün kaymak tutmaması için) 5 dakika bekletin.

Hafif ılınınca iki çikolata sosunu aynı anda, birbirine karıştırmadan muhallebinin üzerine döküp biraz ılınınca çatal sapı ile çikolata sosun üzerine sağa sola zig zağlar çizip mermer görünümü verin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini açıp pastayı servis tabağına alın.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri