Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Florentin Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Florentin
Pratik Florentin Tarifi


Florentin (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamur malzemesi :
2,5 su bardağı un
1 su bardagı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta.

Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
40 gr margarin
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
İç malzemeleri :
1.
5 su bardağı süt
2,5 kahve fincanı toz şeker
1.
5 yemek kaşığı nişasta
100 gr margarin.

1 adet yumurta
Üzeri için :
Yeteri kadar pudra şekeri, kıyılmış badem

Yemek Tarifi


Unu bir kabın içine eleyin.
Unun ortasını açın.
Ayrı bir kapta ılık sütün içine 6 tatlı kaşığı şeker ilave edin.
Mayayı bu ılık sütün içinde eritin.

Erittikten sonra unun içine dökün ve 5 dakika bekleyin.
Sonra diğer malzemeleri de karıştırarak iyice yoğurun.
20-25 dakika dinlendirin.

İç kreması: Bir kaba süt ve şekerin yarısını koyup kaynatın.
Diğer tarafta yumurta ile kalan şekeri çırpın.
Unu ilave ederek karıştırın.
Margarini ilave edip soğutun.
Hazırladığınız hamuru kalıba göre açın.
Yarım saat mayalanmak üzere bekletin.
Daha sonra 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra ortasından kesin.
Hazırladıgınız kremayı sürün.
Üzerine pudra şekeri serpip ufalanmış bademle süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Azize Hanım'dan çok pratik ve lezzetli bir ezme tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri