Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Florentin Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Florentin
Pratik Florentin Tarifi


Florentin (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamur malzemesi :
2,5 su bardağı un
1 su bardagı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta.

Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
40 gr margarin
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
İç malzemeleri :
1.
5 su bardağı süt
2,5 kahve fincanı toz şeker
1.
5 yemek kaşığı nişasta
100 gr margarin.

1 adet yumurta
Üzeri için :
Yeteri kadar pudra şekeri, kıyılmış badem

Yemek Tarifi


Unu bir kabın içine eleyin.
Unun ortasını açın.
Ayrı bir kapta ılık sütün içine 6 tatlı kaşığı şeker ilave edin.
Mayayı bu ılık sütün içinde eritin.

Erittikten sonra unun içine dökün ve 5 dakika bekleyin.
Sonra diğer malzemeleri de karıştırarak iyice yoğurun.
20-25 dakika dinlendirin.

İç kreması: Bir kaba süt ve şekerin yarısını koyup kaynatın.
Diğer tarafta yumurta ile kalan şekeri çırpın.
Unu ilave ederek karıştırın.
Margarini ilave edip soğutun.
Hazırladığınız hamuru kalıba göre açın.
Yarım saat mayalanmak üzere bekletin.
Daha sonra 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra ortasından kesin.
Hazırladıgınız kremayı sürün.
Üzerine pudra şekeri serpip ufalanmış bademle süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri