Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Florentin Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Florentin
Pratik Florentin Tarifi


Florentin (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamur malzemesi :
2,5 su bardağı un
1 su bardagı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta.

Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
40 gr margarin
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
İç malzemeleri :
1.
5 su bardağı süt
2,5 kahve fincanı toz şeker
1.
5 yemek kaşığı nişasta
100 gr margarin.

1 adet yumurta
Üzeri için :
Yeteri kadar pudra şekeri, kıyılmış badem

Yemek Tarifi


Unu bir kabın içine eleyin.
Unun ortasını açın.
Ayrı bir kapta ılık sütün içine 6 tatlı kaşığı şeker ilave edin.
Mayayı bu ılık sütün içinde eritin.

Erittikten sonra unun içine dökün ve 5 dakika bekleyin.
Sonra diğer malzemeleri de karıştırarak iyice yoğurun.
20-25 dakika dinlendirin.

İç kreması: Bir kaba süt ve şekerin yarısını koyup kaynatın.
Diğer tarafta yumurta ile kalan şekeri çırpın.
Unu ilave ederek karıştırın.
Margarini ilave edip soğutun.
Hazırladığınız hamuru kalıba göre açın.
Yarım saat mayalanmak üzere bekletin.
Daha sonra 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra ortasından kesin.
Hazırladıgınız kremayı sürün.
Üzerine pudra şekeri serpip ufalanmış bademle süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Bayramda sevdiklerinez lezzetli ve hafif bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri