Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fantom Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Fantom
Pratik Fantom Tarifi


Fantom (8 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
125 gr kuru meyve karışımı (kayısı, incir, üzum)
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı pekmez
4 tatlı kaşığı şeker

Yemek Tarifi


Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın.
Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın.
Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın.
Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.

Fırını 180 derecede ısıtın.
1, 5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın.
Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin.
25 dakika fırında pişirin.
Soğumasını bekleyip dilimleyin.
Servise sunun.

Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri