Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fantom Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Fantom
Pratik Fantom Tarifi


Fantom (8 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
125 gr kuru meyve karışımı (kayısı, incir, üzum)
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı pekmez
4 tatlı kaşığı şeker

Yemek Tarifi


Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın.
Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın.
Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın.
Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.

Fırını 180 derecede ısıtın.
1, 5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın.
Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin.
25 dakika fırında pişirin.
Soğumasını bekleyip dilimleyin.
Servise sunun.

Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri