Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fantom Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Fantom
Pratik Fantom Tarifi


Fantom (8 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
125 gr kuru meyve karışımı (kayısı, incir, üzum)
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı pekmez
4 tatlı kaşığı şeker

Yemek Tarifi


Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın.
Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın.
Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın.
Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.

Fırını 180 derecede ısıtın.
1, 5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın.
Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin.
25 dakika fırında pişirin.
Soğumasını bekleyip dilimleyin.
Servise sunun.

Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri