Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pay Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Elmalı Pay
Pratik Elmalı Pay Tarifi


Elmalı Pay (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
225gr.
un
100 gr.
margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Soğuksu
Tuz
İçi İçin:
4 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin:
50 gr.
un
50 gr.
kahverengi şeker
50 gr.
tereyağı
50 gr.
fındık, fıstık, ceviz, badem karışımı

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyun.
Küp şeklinde doğranmış margarini ekleyin.
Parmaklarınızın ucuyla hafifçe yoğurun.
Tuz ve şekeri ilave edin.
Hamuru arada bir biraz soğuk su ekleyerek bıçak yardımıyla karıştırın.
Hamuru 1 cm kalınlığında açtıktan sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.

İçini hazırlamak için, elmaları soyup irice kıydıktan sonra lime suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.
Unu, şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.

Üstünün hamuru için, un, şeker ve tereyağını karıştırıp yoğurun.
İnce kıydığınız kuru yemişleri ekleyin.
Pay hamurunun üzerine elmalı içi yayın.
Üzerine hazırladığınız kuru yemişli karışımı serpin, 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Elmalı payı, yanında vanilyal dondurmayla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri