Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pay Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Elmalı Pay
Pratik Elmalı Pay Tarifi


Elmalı Pay (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
225gr.
un
100 gr.
margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Soğuksu
Tuz
İçi İçin:
4 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin:
50 gr.
un
50 gr.
kahverengi şeker
50 gr.
tereyağı
50 gr.
fındık, fıstık, ceviz, badem karışımı

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyun.
Küp şeklinde doğranmış margarini ekleyin.
Parmaklarınızın ucuyla hafifçe yoğurun.
Tuz ve şekeri ilave edin.
Hamuru arada bir biraz soğuk su ekleyerek bıçak yardımıyla karıştırın.
Hamuru 1 cm kalınlığında açtıktan sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.

İçini hazırlamak için, elmaları soyup irice kıydıktan sonra lime suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.
Unu, şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.

Üstünün hamuru için, un, şeker ve tereyağını karıştırıp yoğurun.
İnce kıydığınız kuru yemişleri ekleyin.
Pay hamurunun üzerine elmalı içi yayın.
Üzerine hazırladığınız kuru yemişli karışımı serpin, 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Elmalı payı, yanında vanilyal dondurmayla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri