Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pay Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Elmalı Pay
Pratik Elmalı Pay Tarifi


Elmalı Pay (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
225gr.
un
100 gr.
margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Soğuksu
Tuz
İçi İçin:
4 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin:
50 gr.
un
50 gr.
kahverengi şeker
50 gr.
tereyağı
50 gr.
fındık, fıstık, ceviz, badem karışımı

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyun.
Küp şeklinde doğranmış margarini ekleyin.
Parmaklarınızın ucuyla hafifçe yoğurun.
Tuz ve şekeri ilave edin.
Hamuru arada bir biraz soğuk su ekleyerek bıçak yardımıyla karıştırın.
Hamuru 1 cm kalınlığında açtıktan sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.

İçini hazırlamak için, elmaları soyup irice kıydıktan sonra lime suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.
Unu, şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.

Üstünün hamuru için, un, şeker ve tereyağını karıştırıp yoğurun.
İnce kıydığınız kuru yemişleri ekleyin.
Pay hamurunun üzerine elmalı içi yayın.
Üzerine hazırladığınız kuru yemişli karışımı serpin, 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Elmalı payı, yanında vanilyal dondurmayla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri