Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pay Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Elmalı Pay
Pratik Elmalı Pay Tarifi


Elmalı Pay (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
225gr.
un
100 gr.
margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Soğuksu
Tuz
İçi İçin:
4 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin:
50 gr.
un
50 gr.
kahverengi şeker
50 gr.
tereyağı
50 gr.
fındık, fıstık, ceviz, badem karışımı

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyun.
Küp şeklinde doğranmış margarini ekleyin.
Parmaklarınızın ucuyla hafifçe yoğurun.
Tuz ve şekeri ilave edin.
Hamuru arada bir biraz soğuk su ekleyerek bıçak yardımıyla karıştırın.
Hamuru 1 cm kalınlığında açtıktan sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.

İçini hazırlamak için, elmaları soyup irice kıydıktan sonra lime suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.
Unu, şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.

Üstünün hamuru için, un, şeker ve tereyağını karıştırıp yoğurun.
İnce kıydığınız kuru yemişleri ekleyin.
Pay hamurunun üzerine elmalı içi yayın.
Üzerine hazırladığınız kuru yemişli karışımı serpin, 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Elmalı payı, yanında vanilyal dondurmayla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri