Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Cevizli Tartölet Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Elma Cevizli Tartölet
Pratik Elma Cevizli Tartölet Tarifi


Elma Cevizli Tartölet

Malzemeler


3 yemek kaşığı dolusu margarin .

2 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı su
Yarım limon kabuğu rendesi.

1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı marmelat

Yemek Tarifi


Unu eleyin.
Ortasına yumurta sarısı, pudra şekeri, su, Iimon kabuğu rendesi, margarin ve kabartma tozunu koyarak yoğurun.
Hamuru yaş bir bez altında 20 dakika dinlendirin.

1 cm kalınlığında hamuru açın.
Tartölet kalıplarına yerleştirip kenarlarını kesin.
Cevizi iri kıyın.
Yumurta, yumurta beyazı ve şekeri iyice çırpın.
Tarçın, ceviz ve mısır nişastasını katıp karıştırın.
Elmayı zar şeklinde doğrayıp harca katın.

Ortalarına bu harçtan ikişer yemek kaşığı doldurun.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kalıptan çıkarıp üzerlerine kayısı marmelatı sürün.
Soğuyunca servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri