Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Cevizli Tartölet Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Elma Cevizli Tartölet
Pratik Elma Cevizli Tartölet Tarifi


Elma Cevizli Tartölet

Malzemeler


3 yemek kaşığı dolusu margarin .

2 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı su
Yarım limon kabuğu rendesi.

1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı marmelat

Yemek Tarifi


Unu eleyin.
Ortasına yumurta sarısı, pudra şekeri, su, Iimon kabuğu rendesi, margarin ve kabartma tozunu koyarak yoğurun.
Hamuru yaş bir bez altında 20 dakika dinlendirin.

1 cm kalınlığında hamuru açın.
Tartölet kalıplarına yerleştirip kenarlarını kesin.
Cevizi iri kıyın.
Yumurta, yumurta beyazı ve şekeri iyice çırpın.
Tarçın, ceviz ve mısır nişastasını katıp karıştırın.
Elmayı zar şeklinde doğrayıp harca katın.

Ortalarına bu harçtan ikişer yemek kaşığı doldurun.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kalıptan çıkarıp üzerlerine kayısı marmelatı sürün.
Soğuyunca servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Derya Aydın'ın pratik ve lezzetleri tariflerinden biri.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri