Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Kek
Pratik Çikolatalı Kek Tarifi


Çikolatalı Kek (8 Kişilik)

Malzemeler


4 Yumurta
200 gr.
Margarin
3 Çorba Kaşığı Kanyak
1 Su Bardağı Süt
1.
5 Su Bardağı Şeker
200 gr.
Bitter Çikolata
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Kekun
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
4 Çorba Kaşığı Kakao
4 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Badem
1 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Çamfıstığı
2 Çay Kaşığı Tarçın
3 Parça Karanfil
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Yemek Tarifi


Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın.
Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta yumurtaların akını beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın.

Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakao?yu ve kabartma tozunu karıştırın.
Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.

Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45- 50 dakika pişirin.

Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta, 1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın.
Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri