Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Ekmek Rulosu Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Ekmek Rulosu
Pratik Çikolatalı Ekmek Rulosu Tarifi


Çikolatalı Ekmek Rulosu

Malzemeler


2 Bardak Un
30 gr Yaş Maya (kıyılmış)
1,5 Çay Bardağı Ilık Süt
3 Adet Kesme Şeker
100 gr Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
İç Malzemesi :
1 Su Bardağı Fındık (kırılmış)
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Çay Kaşığı Tarçın
100 gr Kıyılmış Çikolata
2 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Adet Yumurtanın Sarısı (beyazını ayırın)
1,5 Fincan Süt
Üzerì İçin :
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeteri Kadar Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Bir kabın içerisine un koyun.
Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.
Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.

Fındık içi, şeker, tarçın, kıyılmış çikolata, nescafe ve sütü karıştırın.
Yumurta akını mikserle kar haline getirin.
Unlanmış zeminde merdane ile hamuru yarım santimetre kalınlığında açın.
Ortasının her bir tarafına iç malzemesini eşit olarak yerleştirin.
Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta akını kaşıkla üzerine sürün.

Yavaşça uç kısımdan başlayarak rulo yapın.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
170 derece fırında pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyerek üzerine pudra şekeri serpin.

Not : Açılan hamur folyo kağıt sererek yapılırsa daha kolay döndürülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri