Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Ekmek Rulosu Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Ekmek Rulosu
Pratik Çikolatalı Ekmek Rulosu Tarifi


Çikolatalı Ekmek Rulosu

Malzemeler


2 Bardak Un
30 gr Yaş Maya (kıyılmış)
1,5 Çay Bardağı Ilık Süt
3 Adet Kesme Şeker
100 gr Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
İç Malzemesi :
1 Su Bardağı Fındık (kırılmış)
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Çay Kaşığı Tarçın
100 gr Kıyılmış Çikolata
2 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Adet Yumurtanın Sarısı (beyazını ayırın)
1,5 Fincan Süt
Üzerì İçin :
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeteri Kadar Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Bir kabın içerisine un koyun.
Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.
Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.

Fındık içi, şeker, tarçın, kıyılmış çikolata, nescafe ve sütü karıştırın.
Yumurta akını mikserle kar haline getirin.
Unlanmış zeminde merdane ile hamuru yarım santimetre kalınlığında açın.
Ortasının her bir tarafına iç malzemesini eşit olarak yerleştirin.
Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta akını kaşıkla üzerine sürün.

Yavaşça uç kısımdan başlayarak rulo yapın.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
170 derece fırında pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyerek üzerine pudra şekeri serpin.

Not : Açılan hamur folyo kağıt sererek yapılırsa daha kolay döndürülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri