Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Üzümlü Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Cevizli Üzümlü Kek
Pratik Cevizli Üzümlü Kek Tarifi


Cevizli Üzümlü Kek

Malzemeler


3 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı süt
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
1 çay bardağı ceviz.

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Yemek Tarifi


Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun.
Beyazlaşıncaya kadar karıştırın.
Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin.
Üzerine sütü ilave edin.
Unu eleyin.
Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri