Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
ballı-bademli alman pastası Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
ballı-bademli alman pastası
Pratik ballı-bademli alman pastası Tarifi

Malzemeler

Hamur:
- 4 yumurta
- 175gr.
şeker
- 175gr.
un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü:
- 100gr.
file badem
- 4 tatlı kaşığı bal
İçi:
- 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr.
Oetker limonlu Paradies Creme)
- 500gr.
çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti

Yemek Tarifi

1- Fırını 175° C’ye ısıtın.

2- Yumurta aklarını çırparak kar yapın.
İçine sarılarını ekleyip çırpın.

3- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.

4- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.

5- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Üstüne file bademleri yerleştirin.

6- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.

7- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün.
Keklerin soğumalarını bekleyin.

8- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.

9- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst kek parçayı kapatın.

10- 4 kaşIk baLI IsItIp kekin üzerine sürün.
.

- Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın.

- Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor.
Biz limonlu paradies creme kullandık.
Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor.

- İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs.
karışım yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri