Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balbademli Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Balbademli Kek
Pratik Balbademli Kek Tarifi

Malzemeler

250 gr badem
2 adet yumurta
1 su bardağı su
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi

Şekeri pembeleşinceye dek bir kapta yakın, üzerine su döküp hızlıca karıştırın, elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin.
250 gr tuzsuz bademi, kaynar suyun içine koyup, bekletin, daha sonra kabuklarını soyun.
Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın, sonra bademleri ilave edin, şeker kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun.
Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın.
Soğutuktan sonra,bademleri kırıp, havanda ufalayın.
Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın.
2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecedeki fırında pişirin, kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına bal bademleri koyun, üzerini krem şanti ile kaplayın.
Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, bal bademler ile her tarafını süsleyin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri