Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balbademli Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Balbademli Kek
Pratik Balbademli Kek Tarifi

Malzemeler

250 gr badem
2 adet yumurta
1 su bardağı su
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi

Şekeri pembeleşinceye dek bir kapta yakın, üzerine su döküp hızlıca karıştırın, elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin.
250 gr tuzsuz bademi, kaynar suyun içine koyup, bekletin, daha sonra kabuklarını soyun.
Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın, sonra bademleri ilave edin, şeker kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun.
Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın.
Soğutuktan sonra,bademleri kırıp, havanda ufalayın.
Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın.
2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecedeki fırında pişirin, kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına bal bademleri koyun, üzerini krem şanti ile kaplayın.
Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, bal bademler ile her tarafını süsleyin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri