Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balbademli Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Balbademli Kek
Pratik Balbademli Kek Tarifi

Malzemeler

250 gr badem
2 adet yumurta
1 su bardağı su
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 paket kabartma tozu

Yemek Tarifi

Şekeri pembeleşinceye dek bir kapta yakın, üzerine su döküp hızlıca karıştırın, elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin.
250 gr tuzsuz bademi, kaynar suyun içine koyup, bekletin, daha sonra kabuklarını soyun.
Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın, sonra bademleri ilave edin, şeker kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun.
Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın.
Soğutuktan sonra,bademleri kırıp, havanda ufalayın.
Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın.
2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecedeki fırında pişirin, kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına bal bademleri koyun, üzerini krem şanti ile kaplayın.
Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, bal bademler ile her tarafını süsleyin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri