Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Kek - I Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Bademli Kek - I
Pratik Bademli Kek - I Tarifi

Malzemeler

3 çorbakaşığı mısır unu
1/2 su bardağı ayıklanmış badem
1/2 paket tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı pudra şekeri
1/Z çay bardağı rom
3 çorbakaşığı un
4 yumurta
süt
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bademleri, önceden ısıtyığınız 150 derecelik fırında 15 dakika kadar kızartın, sonra mikserden geçirin.
Bir corbakaşığı pudra şekeri ilave edip yeniden karıştırın.

Bir kapta, tereyağ veya margarini krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin.
Karışıma iki yumurta sarısı ve iki bütün yumurtayı bir kerede katın.
Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin.
Sonra da dövülüp toz haline getirilmiş bademi ve romu katın ve tekrardan karıştırın.
Eğer hamur fazla yoğunlaşırsa biraz süt ilave edebilirsiniz.

Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.
Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servıs yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri