Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Islak Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Bademli Islak Kek
Pratik Bademli Islak Kek Tarifi

Malzemeler

3adet yumurta
1bardak şeker
1bardak yoğurt
3,5 bardak un
1bardak çekilmiş badem
1paket margarin
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
1çay bardağı pudra şekeri
1adet limon suyu

Yemek Tarifi

Mikser kullanarak yumurta ve şekeri çırpın; şeker eriyince yoğurt ve margarini katıp çırpmaya devam edin.
Sırayla vanilyasını badem içini ve kabartma tozuyla karıştırılmış unu yedirin.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarıp 20dk dinlendirin.
170derecede 30-40dk pişirin.
Limon suyunu pudra şekeri ile çırpın pişen kekin üzerine gezdirin.
En sona üzerini bademle süsleyip servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri