Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Turta
Pratik Ayvalı Turta Tarifi


Ayvalı Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
2 yemek kaşığı bal

Yemek Tarifi


Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Margarini eritip soğutun.
Unu eleyin.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin.
Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün.
Ayvaları soyup ince dilimleyin.
Turtanın üzerine dizin.
Balı üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Süsleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri