Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Turta
Pratik Ayvalı Turta Tarifi


Ayvalı Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
2 yemek kaşığı bal

Yemek Tarifi


Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Margarini eritip soğutun.
Unu eleyin.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin.
Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün.
Ayvaları soyup ince dilimleyin.
Turtanın üzerine dizin.
Balı üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Süsleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri