Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Strudel Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ayvalı Strudel
Pratik Ayvalı Strudel Tarifi


Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Ayva Marmelatı
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Ceviz
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
MiIföy Hamuru Malzemesi:
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yumurta
1/2 Limon Suyu
1 Su Bardağı Ilık Su
10 Çay Bardağı Un
250 gr Margarin
Tuz

Yemek Tarifi


Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun.
Hamuru merdane ile açın.
Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın.
Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin.
Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın.
Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın.
Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.

Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.

Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın.
Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri