Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Rulo Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ayvalı Rulo
Pratik Ayvalı Rulo Tarifi


Ayvalı Rulo (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
6 Su Bardağı Un
İç malzemesi :
2 Adet İri Ayva
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Yemek Tarifi


İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin.
şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.

Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.
İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin.
Rulo şeklinde kavurun.

Yağlanmlş fırın tepsisine dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın.
Sıcakken pudra şekerine bulayın.
Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri