Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Rulo Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ayvalı Rulo
Pratik Ayvalı Rulo Tarifi


Ayvalı Rulo (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
6 Su Bardağı Un
İç malzemesi :
2 Adet İri Ayva
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Yemek Tarifi


İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin.
şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.

Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.
İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin.
Rulo şeklinde kavurun.

Yağlanmlş fırın tepsisine dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın.
Sıcakken pudra şekerine bulayın.
Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri