Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Rulo Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ayvalı Rulo
Pratik Ayvalı Rulo Tarifi


Ayvalı Rulo (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
6 Su Bardağı Un
İç malzemesi :
2 Adet İri Ayva
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Yemek Tarifi


İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin.
şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.

Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.
İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin.
Rulo şeklinde kavurun.

Yağlanmlş fırın tepsisine dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın.
Sıcakken pudra şekerine bulayın.
Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri