Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ayvalı Kek
Pratik Ayvalı Kek Tarifi


Ayvalı Kek (12 Kişilik)

Malzemeler


2.
5 Su Bardağı Un
1.
5 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Ayva Reçeli
1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı
1 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Kabartma Tozu
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın.
Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.
Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün.

Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri