Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avaz Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Avaz Pasta
Pratik Avaz Pasta Tarifi


Avaz Pasta

Malzemeler


Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet elma
2 adet muz
1 paket krem şantî
1 su bardağı süt
1 paket bisküvi
Yarım paket çikolata sosu
Hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Elmaları ve muzları küçük küçük doğrayın.
Krem şantiyle sütü karıştırın.
Bisküvileri parçalayın.
Cevizi de ekleyerek, karıştırın.
İstediğiniz şekildeki bir kabın içine yağlı kağıt serin.
Harmanladığınız bu malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün.

Buzdolabında bir gece bekletin.
Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin.
(Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün).
Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri