Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananaslı Alt Üst Keki Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ananaslı Alt Üst Keki
Pratik Ananaslı Alt Üst Keki Tarifi


Ananaslı Alt Üst Keki (6 Kişilik)

Malzemeler


1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 dilim konserve ananas
5-6 adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın.
Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.

Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin.
Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin.
Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın.
Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
Tuzunu katın ve tekrar çırpın.

Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
Sıcakken servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri