Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Alman Kurabiyesi Tarifi | Bisküvi Kurabiye | Yemek Tarifleri
Alman Kurabiyesi
Pratik Alman Kurabiyesi Tarifi


Alman Kurabiyesi

Malzemeler


375 gr.
Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.
İri Taneli Toz Şeker

Yemek Tarifi


Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.
Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.
bekletin.

Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
6, 5 cm çapında ortası 2, 5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.

Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.
175 derece ısıda 12-15 dk.
pişirin.
Ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri