Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Alman Kurabiyesi Tarifi | Bisküvi Kurabiye | Yemek Tarifleri
Alman Kurabiyesi
Pratik Alman Kurabiyesi Tarifi


Alman Kurabiyesi

Malzemeler


375 gr.
Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.
İri Taneli Toz Şeker

Yemek Tarifi


Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.
Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.
bekletin.

Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
6, 5 cm çapında ortası 2, 5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.

Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.
175 derece ısıda 12-15 dk.
pişirin.
Ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından pratik bir yemek tarifi.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri