Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Alman Kurabiyesi Tarifi | Bisküvi Kurabiye | Yemek Tarifleri
Alman Kurabiyesi
Pratik Alman Kurabiyesi Tarifi


Alman Kurabiyesi

Malzemeler


375 gr.
Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.
İri Taneli Toz Şeker

Yemek Tarifi


Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.
Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.
bekletin.

Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
6, 5 cm çapında ortası 2, 5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.

Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.
175 derece ısıda 12-15 dk.
pişirin.
Ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri