Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
ALACALI KEK Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
ALACALI KEK
Pratik ALACALI KEK Tarifi

Malzemeler

4 YUMURTA
2 BARDAK ÇİÇEK YAĞI
1 BARDAK SÜT
3,5 BARDAK UN
1 SİLME YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2BARDAK TOZ ŞEKER

Yemek Tarifi

4 yumurtayla 2 bardak toz şekerimizi şeker eriyinçeye kadar çırpalım boza kıvamına gelince yağımızı sütümüzü, unumuzu,kariştıralım hamur haline getirelim bunun üçte ikisiniyağlanmiş tepsimize dökelim.
üzerine kakaomuzu üzerine serpelim sonra ayırdığımız kek hamurunu bunun üstüne dökelim önceden ısıttığımı fırınımıza sürelim.
20 dakka sonra orta harerete getirelim piştiğini anlayabilmek için çatalı kekimize batıralım yapışıyors daha pişmemiştir dakika veremiyorum unun çeşitine göre süre deyişir AFİYET OLSUN

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri