Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
ahududulu-limonlu kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
ahududulu-limonlu kek
Pratik ahududulu-limonlu kek Tarifi

Malzemeler

MALZEMELER
3.
5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.
5 çorbakaşığı tozşeker
2.
5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon
6 Kişilik

Yemek Tarifi

HAZIRLANIŞI
Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın.
Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.

Bir kapta 3.
5 çorbakaşığı margarini eritin.
Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın.
Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin.
Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.

190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri