Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
ahududulu-limonlu kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
ahududulu-limonlu kek
Pratik ahududulu-limonlu kek Tarifi

Malzemeler

MALZEMELER
3.
5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.
5 çorbakaşığı tozşeker
2.
5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon
6 Kişilik

Yemek Tarifi

HAZIRLANIŞI
Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın.
Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.

Bir kapta 3.
5 çorbakaşığı margarini eritin.
Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın.
Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin.
Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.

190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri