Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududulu- Limonlu Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ahududulu- Limonlu Kek
Pratik Ahududulu- Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler

3.
5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.
5 çorbakaşığı tozşeker
2.
5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon
6 Kişilik

Yemek Tarifi

Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın.
Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.

Bir kapta 3.
5 çorbakaşığı margarini eritin.
Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın.
Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin.
Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.

190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin.
Sıcak sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri