Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Reçelli Kek Tarifi | Kekler | Yemek Tarifleri
Ahududu Reçelli Kek
Pratik Ahududu Reçelli Kek Tarifi

Malzemeler

1,5bardak un
2adet yumurta
125gr margarin
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
½ bardak şeker
10kaşık ahududu reçeli

Yemek Tarifi

Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın.
Margarini eritin, yumurta, vanilya ve şeker ile iyice çırpın.
Şeker eriyince unu katıp hamur yapın ve bu karışımı yağlanmış kalıba aktarın.
180derecede pişirin, fırından çıkartıp ılındığında ise ortadan enlemesine ayırın; arasına reçeli sürüp diğer parçayla üzerini kapatın.
Yanında dondurma ile servise sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri