Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yufkalı Saç Kebab Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yufkalı Saç Kebab
Pratik Yufkalı Saç Kebab Tarifi


Yufkalı Saç Kebab

Malzemeler


Yarım demet kıyılmış dereotu
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soguk su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 adet küp küp doğranmış domates
4 adet doğranmış soğan
5 adet halka doğranmış sivri biber
Yarım kg un
Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber

Yemek Tarifi


Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın.
Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin.
Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin.
Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.

Tavayı sallayarak bulamacı yayın.
Altını üstünü pişirip servis tabagına alın.
Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin.

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri